Utorak, 3 Oktobra

DOSTA LAŽI! MI NE VOLIMO ĐOKOVIĆA KAO FEDERERA, ALI… Reči koje će UZDRMATI PLANETU! NIKO se još nije usudio OVO DA KAŽE!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Francuski teniser Žil Simon napisao je knjigu “Sport koji vas čini ludim”, a jedan deo je posvećen teniserima koji su obeležili praktično celu njegovu – članovima “velike trojke”

– Ako Rodžer Federer uspe da zadrži sve svoje rekorde, onda ćemo, naravno, reći da su Đoković i Nadal takođe sjajni igrači, ali, pre svega, nisu dobri kao Rodžer – objasnio je Simon i dodao:

– Zbog toga priča o GOAT-u dobija razne rasplete tokom prethodnih nekoliko godina, jer mnnogi veruju da niko neće oboriti Federerove rekorde. Ali, ako ga Đoković prestigne – to će mnogima razbiti šablon razmišljanja.

reuters

 

Simon, koji je dobar prijatelj Novaka Đokovića, veruje da narod više voli Švajcarca.

– To je sve zato što mi njega (Novaka) ne volimo koliko i Rodžera Federera. Ako padnu Federerovi rekordi, onda više nećemo moći da se lažemo, nećemo više moći da limitiramo tenis na jednog igrača – jasan je Simon, koji će ovim rečima bez sumnje uzdrmati planetu.

 

 Da, saglasni smo da je Federereova igra najlepša za oko, ali nije nužno najefikasnija. Đoković možda nije toliko divan, ali nije ništa manje efikasan. A, ako ga on prestigne po Grend slem trofejima (što je, u principu, ono što je najbitnije), onda više nećemo smeti da se krijemo – priča Simon i dodaje:

reuters

 

– Ako Federer zadrži sve rekorde onda to znači da će buduće generacije uvek gledati da igraju kao on. A ja to ne želim. Ja želim da dečak kojeg teraju da igra kao Federer kaže: ‘Dobro, ali Novak i Rafa su osvojili 21 slem igrajući drugačije od njega.

Share.

About Author

Leave A Reply