Ponedjeljak, 15 Aprila

SVIMA JE STALA KNEDLA U GRLU! Mogao bih SUTRA DA ZAVRŠIM KARIJERU…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Svi su bili iznenađeni kada je Nole odlučio da ne igra u Parizu, ali ima prvi teniser planete plan. Nole u Bečeu može da osvoji nove bodove, dok, s obzirom na nova pravila zbog koronavirusa, ne gubi bodove iz Pariza, iako ne igra.

Naime, Novak je pet puta završavao godinu kao najbolji teniser sveta, a ove godine može da uđe u istoriju, još jednom. Potrebna su mu samo dve pobede u Beču kako bi osigurao prvo mesto do kraja ove sezone. Time će se izjednačiti na listi sa Pitom Samprasom koji je šest puta bio najbolji teniser sveta u šest sezona. 

Starsportphoto

 

Nadal sada ima 9.850 bodova, može da profitira u Parizu i na završnom Mastersu u Londonu. Sa maksimalnim brojem osvojenih bodova Španac bi godinu završio sa 11.590 bodova.

– Moj cilj je da istorijski budem teniser sa najvise nedelja na prvom mestu. E sada da li to nekome smeta? Ne znam, ali uvek ću reći naglas šta želim. To što ja imam i druge ambicije vezane za na primer asocijaciju igrača, mislim da umem da sve izbalansiram. Nemam nikakvo moranje da nastavim profesionalnu karijeru, mogao bih da završim sutra i da budem zadovoljan. Ali meni pričinkava zadovoljstvo da igram. Osećam detinju energiju samo kada držim reket i sve dok je tako, igraću. A dok sam profesionalno na Turu, imaću najveće ambicije jer mi one nisu pritisak već motivacija – rekao je Đoković tokom razgovora sa srpskim novinarima.

Starsportphoto

 

Novak samo u Beču može da osvoji novih 500 bodova, a na završnom turniru sezone bi mogao da doda još 1.300 bodova. To znači da Đoković ovu sezonu može da završi sa 13.540 bodova. To je 3.690 bodova više nego što Nadal trenutno ima. Teniseri neće morati da “brane” bodove sve do osmog marta, pa samo čekamo taj dan da otvorimo šampanjac. Đoković je poslati Federera u istoriju i postati teniser koji je najviše nedelja proveo na prvoj poziciji.

Share.

About Author

Leave A Reply